dimecres, 1 de febrer del 2012

Processos per fer un guió cinematogràfic:

Primer es té que tenir una idea del que vols representar i també fer una sinopsi, és a dir, un breu resum de la representació i dir les característiques dels personatges més importants. Després s'han de fer diversos tipus de guions:

- Guió literari: consisteix a descriure les imatges que sortiran i també els so, deixant de banda a part els diàlegs dels personatges. Per cada pàgina de guió, correspon a 1 minut de pel.lícula i està dividit en actes i escenes.

- Guió tècnic: també anomenat guió de rodatge o script, consisteix en especificar els efectes, la posició de la càmera, il·luminació,...etc És a dir, els elements més tècnics, i es té que dividir en el so i la imatges tots aquests elements.

- Guió il·lustrat: també se'n pot dir storyboard, i consisteix en fer vinyetes que mostren els plans més important de l'obra i estaria com una mica esquematitzat. També s'hi afageixen els apunts dels elements tècnics com ara la posició de la càmera, efectes... etc


- Guió animat: també anomenat anicmatic consisteix en donar una presició més abundant  envers l'efecte de pantalla que produeix moviment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada